Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
14 Trucuri ingenioase pe care să le folosești pentru a conserva produsele alimentare

Ți se întâmplă des să arunci alimente din cauza faptului că termenul lor de valabilitate a fost depășit sau calitatea lor s-a depreciat mai devreme decât sperai? Reține aceste 14 trucuri și conservarea produselor alimentare va deveni o joacă pentru tine!

Cum să prelungești valabilitatea produselor alimentare?

#1 Pune prosoape de hârtie în compartimentul pentru salată

 

Odată introduse în frigider, verdețurile respiră și ca să oprești formarea condensului și să le păstrezi prospețimea poți să folosești prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate.

#2 Păstrează bananele în buchet

 

Chiar dacă ți se pare mai eficient să depozitezi bananele separat, una câte una, este mai bine să le păstrezi în buchet până le consumi. Această simplă practică ar trebui să le prelungească perioada de valabilitate cu cel puțin 3-5 zile.

#3 Pune un măr în sacul de cartofi

 

Știai că dacă pui un măr în sacul într-un sac de cartofi aceștia vor încolți mult mai greu? Conform studiilor de specialitate, merele elimină un gaz numit etilenă care ajută cartofii să se mențină mai fermi timp îndelungat.

#4 Nu amesteca merele cu alte fructe

 

Etilena este un gaz bun pentru cartofi, dar nu și pentru alte legume sau fructe. Păstrate împreună cu mere, bananele, portocalele, dovlecii, roșiile și multe alte produse alimentare de acest fel se vor coace și în final se vor strica mai rapid.

#5 Spală căpșunile și fructele de pădure cu oțet

 

Tocmai pentru că au un grad de perisabilitate atât de mare, căpșunile și fructele de pădure se numără printre alimentele cele mai scumpe. Dar chiar și lor le poți prelungi cu câteva zile valabilitatea dacă înainte să le bagi în frigider le speli cu o soluție din oțet și apă în proporție de 1:3.

#6 Nu păstra roșiile la frigider

 

Odată băgate la frigider roșiile își pierd savoarea. Dar cu toate că par destul de vulnerabile, ele rezistă destul de bine afară, la fel ca și cartofii sau ceapa.

#7 Împachetează frunzele de țelină în folie de aluminiu

 

Dacă păstrezi frunzele de țelină în pungi de plastic se strică într-una, maxim două săptămâni. Dar dacă folosești în loc folie de aluminiu, le poți consuma cu plăcere chiar și pentru o lună întreagă.

#8 Tratează verdețurile ca pe niște flori

 

Mărarul, pătrunjelul și alte verdețuri proaspete rezistă mai bine dacă le păstrezi într-un pahar cu apă, direct pe masă sau pe pervazul ferestrei! Astfel, în afară de rolul pe care îl au ca aliment, capătă și funcția de ornament.

#9 Rehidratează salata în apă cu gheață

 

Nimănui nu-i place salata moale și veștedă. Din fericire însă, poți reda ușor prospețimea salatei introducând-o într-un vas cu apă și gheață și apoi lăsând-o să se hidrateze și să-și recapete fermitatea pentru 5-30 de minute.

#10 Folosește caserole pentru porționarea alimentelor

 

Odată ce ai introdus mâncarea în frigider, indiferent despre ce preparat culinar este vorba, cel mai bine pentru prospețimea ei este să o lași acolo până o consumi. De aceea, dacă ai gătit mult și vrei să te bucuri de preparatele tale timp îndelungat, înainte să le introduci în frigider porționează-le în caserole cu capac rabatabil pentru a scoate de fiecare dată exact cât poți să mănânci.

#11 Pune stafidele în pungi sau borcane sigilate

 

Stafidele și fructele uscate în general au un grad de perisabilitate foarte mic în comparație cu alte alimente. Dar ca să-și păstreze savoarea și textura pentru un timp îndelungat, cel mai bine este să le păstrezi la temperatura camerei, într-un recipient sigilat.

#12 Păstrează ciupercile în pungi de hârtie

 

Ciupercile se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie deoarece umezeala este unul din dușmanii lor de moarte. Iar dacă nu ai la îndemână astfel de ambalaje, aruncă un ochi peste oferta magazinului nostru Ecoprod.ro pentru că mai mult ca sigur vei găsi exact ceea ce îți trebuie.

#13 Stochează cepele în ciorapi de damă

 

Data viitoare când vrei să arunci o pereche veche de ciorapi gândește de două ori înainte! Un astfel de produs, chiar și uzat, este ideal pentru păstrarea cepei deoarece asigură un mediu întunecat și uscat.

#14 Lasă avocado să se coacă afară

 

La fel ca în cazul căpșunilor și fructelor de pădure, pentru cei mai mulți dintre noi să arunce avocado la gunoi este pur și simplu o tragedie. Dar, din fericire, nu va mai trebui să te confrunți vreodată cu o astfel de situație dacă de acum înainte cumperi avocado necopt și îl lași să se “maturizeze” afară, la temperatura camerei.

9 Tipuri de ambalaje alimentare care nu trebuie să lipsească din arsenalul niciunui restaurant sau firme de catering