Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
8 Idei de preparate de catering pentru birouri

Dacă ai o afacere care se ocupă de catering și cauți noi rețete pentru a convinge cât mai mulți clienți să comande de la tine, ai ajuns unde trebuie!
Iți propunem nu mai puțin de 8 preparate care nu numai că sunt incredibil de delicioase, dar arată și atât de apetisant încât clienții tăi vor vrea să le mănânce doar văzându-le în fotografii. Iată ideile noastre!

#1 Mini burgeri

Cine nu iubește burgerii? Mai ales când vin sub forma unor senvișuri mici, pe care poți să le mănânci din doar câteva înghițituri? Burgerii sunt excelenți ca preparat de catering pentru că arată atrăgător și combină o mare varietate de gusturi într-un singur fel de mâncare. În plus, se prepară ușor pentru că, în afară de carne sau soia, dacă este vorba de burgeri vegetarieni, celelalte ingrediente se folosesc crude sau sunt deja gata preparate, cum ar fi murăturile.

#2 Salate

Indiferent de anotimp, salatele de sezon sunt un tip de preparate care nu ar trebui să lipsească din portofoliul niciunei firme de catering. Primăvara sunt la mare căutare salatele de verdețuri și crudități, vara fără îndoială roșiile cu brânză, toamna dovleceii și vinetele coapte, iar iarna salatele de murături. Ai însă grijă la modul de prezentare! Inspiră-te de pe Pinterest dacă nu ai idei despre cum să așezi salata în farfurii și ține minte că întotdeauna o felie de prosciutto sau câteva crutoane pot face minuni!

#3 Tacos

La fel ca și mini burgerii, un platou cu tacos poate fi un preparat excelent pe care să-l incluzi în meniul firmei tale de catering cu dedicație specială pentru angajații din birouri. Un tacos la prânz este o idee mai mult decât satisfăcător ca fel de mâncare și pentru că pur și simplu conține “de toate”, el știe cum să facă oricui pe plac.

#4 Cartofi cu… orice

Românii pur și simplu adoră cartofii, mai ales dacă este vorba de cartofi prăjiți. De aceea, ei trebuie să se găsească și în meniul firmei tale de catering. Dar pentru a avea un succes nebun, nu apela la varianta simplă oferind cartofi pai congelați și prăjiți. Ci alege cartofi proaspeți, roșii și fermi, pe care să-i feliezi ca niște chips-uri, să-i asezonezi cu sare și să-i coci sau prăjești astfel încât să fie gustoși și după ce s-au răcit. Chiar dacă îi vinzi mai scump, cu ei vei da cu siguranță lovitura!

#5 Preparate calde și reci la borcan

Acum 5-7 ani circula un trend pe internet lansat de bloggerii și vloggerii de nutriție care își depozitau alimentele în frigider sub forma a mai multor feluri de mâncare într-un singur borcan. Gustul era demențial. Dar și din punct de vedere vizual rezultatele erau excepționale. Ca metodă de prezentare, și tu poți apela la această idee ținând doar cont de faptul că trebuie să introduci alimentele în borcan în funcție de vâscozitatea și greutatea lor, cele mai dense și mai grele primele, iar cele ușoare la urmă.

#6 Preparate la tigaie

Deși țara noastră ne oferă foarte multe alternative convenabile și gustoase când vine vorba de legume, noi, românii, nu profităm de ele pe cât se cuvine. Dar asta nu înseamnă că nu putem împrumuta de la asiatici metodele lor de feliere și călire, realizând astfel preparate la tigaie rapide și cu un gust uimitor. Iar ca să aibă parte de succesul sperat, secretul acestor preparate este să le comercializezi împreună, puțin din fiecare, în caserole bine sigilate cu un aparat sudat folie tăvițe.

#7 Macaroane cu brânză

Pe cât sună de banal, pe atât de mult poți câștiga din includerea macaroanelor cu brânză în meniul tău de catering. Oricine poate găti acest fel de mâncare. Dar ca să-l vinzi mai ceva ca pâinea caldă, tu fă-l cum nu-l face nimeni utilizând tăiței de casă preparați cu ou, brânză cât mai grasă, care ți se topește în gură și bineînțeles unt în loc de margarină!

#8 Clătite

Clătitele sunt unul din deserturile preferate ale tuturor românilor. Iar motivul din spatele cererii extraordinare de clătite este faptul că la fel ca și alte preparate prezentate aici, ele oferă o mare diversitate când vine vorba de arome. La câte variante de combinații ai la dispoziție, uită de mult prea lăudatele clătite cu nutella și pune-ți mintea la contribuție pentru a realiza mixuri precum: banane, căpșuni și frișcă; lime, ciocolată neagră și mentă; unt, caramel sărat și piersici.

 

7 Motive ca să îți faci o firmă de catering
Descriere