Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
Cele mai eficiente strategii de depozitare a alimentelor la frigider

Păstrarea alimentelor și mâncărurilor la frigider pentru o perioadă de până la câteva săptămâni reprezintă în ziua de azi cea mai populară metodă de conservare. Este mai practic și mai simplu să gătești o dată pentru întreaga săptămână și apoi să bagi totul la frigider, urmând să încălzești rapid alimentele, exact înainte să pregătești masa. Dar pentru a te bucura de prospețime și gust pe tot parcursul perioadei de conservare, trebuie să ții cont de câteva reguli simplu de pus în aplicare, ca de exemplu:

8 Strategii eficiente de conservare la frigider a mâncărurilor gătite

#1 Investește în ambalajele potrivite

 

Pe site-ul nostru, Ecoprod.ro, găsești o gamă variată de ambalaje pentru diferite tipuri de alimente. Fă-ți un stoc de ambalaje biodegradabile ușor de folosit și blânde cu mediul înconjurător, care păstrează alimentele în cele mai bune condiții, iar conservarea mâncărurilor gătite se va transforma dintr-o datorite într-o plăcere.

#2 Porționează totul în caserole

 

Dacă vrei să profiți la maxim de spațiul din frigider, dar și să ai acces facil la mâncărurile păstrate acolo, porționează totul în caserole. Tot la noi găsești caserole cu capac rabatabil, foarte practice și la prețuri convenabile, potrivite atât pentru uz industrial, cât și casnic. Astfel, când ți-e foame, tot ce ai de făcut este să scoți caserola din frigider, să încălzești conținutul și să te înfrupți din bucate. În plus, în acest mod, poți lua și la serviciu sau în excursii mâncarea gătită, bucurându-te astfel de mâncare delicioasă oriunde și oricând.

#3 Nu exagera cu topping-urile

Dacă vrei să păstrezi la frigider salate sau alte preparate la care se pretează utilizarea diferitelor topping-uri, nu amesteca totul de la început. Indiferent dacă sunt proaspete sau călite, dacă nu le amesteci cu tot felul de sosuri și creme, legumele se vor păstra mai crocante și mai apetisante. Acest lucru nu este valabil și pentru carne. O friptură în sos de exemplu este mai gustoasă păstrată în sucul în care ai fiert-o decât separat de el.

#4 Gătește angro când ai ocazia

 

Dacă îți place o anumită mâncare în mod special, nu te teme să o gătești în cantități industriale care să-ți ajungă la câte o masă pe zi, întreaga săptămână. Tocănițele, pilafurile, supele și ciorbele sunt foarte versatile deoarece pot fi folosite în multe combinații de meniuri, iar dacă le asociezi cu ce trebuie, nici nu-ți dai seama că de fapt mănânci același fel de mâncare zi de zi. În plus, le poți depozita ușor, într-un singur recipient, din care să scoți și să încălzești cât îți trebuie la fiecare masă în parte.

#5 “Asamblează” rețetele, dar nu le găti

 

Dacă este vorba de o rețetă care se prepară pe aragaz sau chiar la cuptor în doar câteva minute, este mai bine s-o păstrezi la frigider amestecând doar ingredientele, dar lăsându-le proaspete, pentru că gătitul îți ia la fel de mult ca încălzitul, dar rezultatul final nu se compară la gust.

#6 Bazează-te cât mai mult pe conserve

 

Când vorbim de conserve nu ne referim la roșiile sau fasolea din borcan care se vând în supermarket-uri, ci la zacuscă, salată de vinete, murături și chiar fructe de toate felurile pregătite și sterilizate în borcan. Dacă ești expert în tehnica sterilizării, poți conserva chiar și tocănițe de legume în acest mod, bucurându-te de gustul lor unic indiferent de anotimp! Nu uita însă că după ce ai desfăcut un borcan trebuie să-l consumi în decurs de maxim o săptămână, păstrându-l în tot acest timp la frigider. Însă acest lucru nu ar trebui să fie o problemă deoarece planurile tale de gătit oricum acoperă acest interval de timp.

#7 Dacă păstrezi la frigider legume crude, nu le spăla!

 

Știai că roșiile, castraveții și multe alte legume crude rezistă mult mai bine la frigider dacă nu le speli înainte de a le depozita? Dacă te temi să nu fie murdare de pământ sau alte impurități, folosește pentru ele ambalaje potrivite, dar orice ai face, nu te grăbi să le arunci sub jetul de apă dacă vrei să te bucuri de prospețimea lor timp îndelungat.

#8 Bicarbonatul de sodiu este aliatul tău împotriva mirosurilor

 

Când gătești mult și depozitezi la frigider o gamă largă de preparate culinare, inevitabil alimentele își vor împrumuta mirosul unul de la celălalt dacă nu apelezi la niște metode care să rezolve această problemă. Din fericire însă, una din cele mai simple soluții este la îndemâna oricui și presupune doar introducerea unui recipient deschis, cu puțin bicarbonat de sodiu, în interiorul 
14 Trucuri ingenioase pe care să le folosești pentru a conserva produsele alimentare